Páramentesítés otthon házi módszerekkel

Szponzorált tartalom

Páramentesítés otthon

Észlelt már olyat az otthonában, hogy folyik a víz az ablakokról, nehezen száradnak a ruhák, esetleg már a penész is megjelent? Ez bizony a lakás levegőjének magas nedvességtartalma miatt van, viszont a páramentesítés otthon lehetséges.

Erre alkalmas készülék nélkül, a következő módszerek azonban csak bizonyos szintig működnek, így ha a probléma továbbra is fennáll, érdemes lehet egy párátlanítóra beruházni, ami gyorsan és hatékonyan oldja meg a problémát. A legegyszerűbb megoldás a rendszeres szellőztetés lehet.

Nem kell hosszú órákra gondolni, így nem kell attól tartani, hogy kihűl a helyiség. Pár percre, naponta néhányszor érdemes kinyitni az ablakokat, ami elég idő arra, hogy a levegő nedvességtartalma helyrebillenjen.

Egy másik módszer, hogy helyezzen el egy sólámpát vagy sótömböt a szobában, ami aztán magába szívja és megköti a felesleges nedvességet. Javasolt valamit tenni alá, hogy ne marja a bútorokat. A páramentesítés otthon tehát ezekkel a módszerekkel egyszerűen kivitelezhető.