Kellemetlen meglepetés.

Szponzorált tartalom

bölcsességfog tünetei

bölcsességfog tünetei

A férjem mesélte a megismerkedésünk kezdetén, hogy amikor a bölcsességfoga nőtt, az különböző tünetekkel járt és egészen megnehezítette az életét. A bölcsességfog tünetei többször, több héten keresztül vele voltak. Tekintve, hogy akkoriban a munkája szerves része volt, hogy nehéz dolgokat kelljen emelnie, ez időnként elég sok gondot okozott neki, hiszen emelés közben hatványozottan érezte a bölcsességfog tüneteit, ami nála többnyire a rettenetesen feszítő fájdalom volt az ínyében. Ez az időszak tartogatott ilyen kellemetlen meglepetéseket, mert sosem tudta, hogy melyik nap fog megint úgy ébredni, hogy ott van az a fájdalom, ami erősen megnehezíti a napjait. Miután nagyon végső esetben ment mindig csak betegállományba, ezért ilyenkor inkább végigcsinálta így is a munkanapokat, de azért nyilván ezek nem a jobb napok közé tartoztak utána.

Mesélte, hogy egy ilyen napon esett meg vele, hogy több dolgot is elfelejtett vagy rosszul csinált meg és miután nagyon nem jellemző rá, így a kollégái teljesen kétségbe voltak esve, hogy vajon mi baja lett és komoly aggódás tört ki még a vezetőség köreiben is. Aztán megnyugtatta őket, hogy nincsen semmi megoldhatatlan probléma csak a bölcsességfog tünetei játszanak vele. Ekkor mondták neki, hogy akkor most már ne húzza tovább és menjen el vele az orvoshoz. Az orvosnál kiderült, hogy nincsen semmi nagy gond és végül ki is nőtt neki, aminek ki kellett, el is fért és megoldódott a gond.

Amikor ezt meséltem az egyik barátnőmnek mondta, hogy neki a Fogorvos Budapest csapatát ajánlották. Az oldalukat megtekintve minden lényeges információ megtalálható fent, illetve a legtöbb fogorvosi beavatkozásról vannak fent leírások is. Van fent írás a fogtömésről, a fogszabályozás különböző fajtáiról, illetve ebből adódik, hogy vannak más-más fogszabályozó fajták is, ezekről is olvashatunk az oldalon. Akinek érdekes lehet, esik szó az implantátumokról, koronáról, hídról. Elég széles a paletta, amiről tudunk informálódni, ami egyébként szerintem egy pozitív dolog.

A másik ilyen pozitívum, hogy megtalálható fent az árlista, ami szerintem mindenkit érdekel mielőtt egy új helyre megy. Fontos tudni, milyen összegre lehet számítani, akár a bölcsességfog tüneteivel megyünk, akár más problémával vagy csak egy megelőző vizsgálatra.

Külön felhívja a figyelmet a Fogorvos Budapest csapata, hogy mennyire fontosnak tartják a megelőzést és arra buzdítják a hozzájuk érkezőket, hogy ne legyenek restek elmenni a megfelelő időben a rutinellenőrzésre, hiszen ezzel el lehet kerülni, hogy egyszer csak állandó vendégek legyünk hirtelen a fogorvosi rendelőben. Ez nem egy hátrány, szerintem senki sem szívesen tölti a szabadidejét semmilyen orvosi egységben sem, akkor sem, ha nem kell sokáig várakozni. Ezen a ponton pedig el is érünk oda, hogy természetesen egyszerűen és gyorsan lehetséges az időpontfoglalás, akár telefonon, akár visszahívást kérő üzenettel. Gyors és praktikus.

Ha jól emlékszem a férjem gondja az is volt az orvosával anno, hogy nagyon nehezen tudott időpontot foglalni, ha egyáltalán tudott. Illetve lutri volt, hogy ha odamegy a rendelési időben, akkor mennyien lesznek, sorra kerül-e. Ez így könnyedén kivédhető, hiszen visszahívást kérhetünk és így biztosan nem marad el az időpontfoglalás.

Az én férjem nagyon nehezen veszi magát rá, hogy orvoshoz menjen, ez így volt akkor is, amikor a bölcsességfog tünetei voltak és nem sokat változott az évek alatt, bár úgy hallottam a baráti társaságomban, hogy ez nem egyedi eset, illetve nincsen középút, mert valaki férje nagyon nehezen veszi rá magát, hogy elmenjen, de van olyan ismerősöm is, akinek a férje mindennel, azonnal rohan az orvoshoz. Nálunk az szokott a kifogás lenni, hogy sokat kell várni, morcos az asszisztens, sokan vannak előtte, sokan vannak a váróban, szóval van egy egész listányi dolog, ami gondot okoz. Tudom, ezek főleg felesleges kifogások, de szerintem, ha ezeknek a nehezen neki induló embereknek mutatunk egy olyan honlapot, mint a Fogorvos Budapest honlapja, akkor könnyebben kezdenek neki. Ad egy alap bizalmat, hogy szépen ki van dolgozva a weboldal, hogy fel van tüntetve egy csomó fontos információ. Nekem az is ad egy jó érzést, hogy olvashatok róla, hogy előtérbe van helyezve az asszisztens és dentálhigiénikus fontossága. Kiemelik, hogy a szájüreg hosszútávú egészségéhez ez igenis hozzájárul. Nekem ez valahol logikus is, hiszen jobb érzés visszamenni egy olyan helyre, ahol a dolgozók között összhang van és látom, hogy együttműködnek a páciens érdekeit szem előtt tartva. Nem mondom, hogy rengeteg munkahelyem volt már, de az évek alatt azért három-négy helyen is voltam már, különböző területeken és az az abszolút véleményem, hogy kiemelkedően fontos, hogy a kollégák hogyan viszonyulnak egymáshoz, megvan-e a kölcsönös tisztelet, az együttműködés és van-e közös cél. Mert, ha ezek hiányoznak, akkor ott nem tud létrejönni egy ideális munkakörnyezet és ezt a páciens is megérzi a fogorvosnál. Én emiatt gondolom, hogy az együttműködés nagyon lényeges és figyelemre méltó, hogy ez külön ki is van emelve.

Arról pedig még nem is esett szó, hogy a fogászat, mint minden más, napjainkban nagyon gyorsan fejlődik. Gondolok itt most inkább a technikára és az újabb és újabb segédeszközökre. A Fogorvos Budapest csapata pedig hisz ebben a fejlődésben és figyelnek rá, hogy a rendelő folyamatosan fejlődjön.

A mai világban már nem csak azért mennek az emberek fogorvoshoz, mert gondjuk van, hanem esztétikai szempontból is, hiszen az ápoltság alapfeltétele a megfelelő szájhigiénia. Ha valakivel találkozunk, fontos az első benyomás és a fogaink kivillanása egy elkerülhetetlen dolog, így túl az egészségesen, akkor is szükség van egy szuper fogorvoscsapatra, ha egy fog kiesik, a fogsor elszíneződik és egyéb esztétikai gondok lépnek fel.

A lényeg mindenképpen az, hogy mindenkinek kell egy olyan fogorvoscsapat, mint a Fogorvos Budapest, mivel fogorvosra mindenkinek szüksége van. Véleményem szerint a férjem is rengeteg kellemetlen meglepetést és rossz napot spórolt volna magának, ha van egy hasonló hely, akiket fel tud hívni és időpontot tud foglalni gyorsan és egyszerűen. Nekem is több gondom volt a bölcsességfogaimmal és az ezzel járó tünetekkel, szóval ez, vagy más fogorvosi probléma előbb vagy utóbb mindenkit utolér. Pláne sok kellemetlenséget hagyhatunk ki, ha megelőzésképpen már járunk az alapvizsgálatokra és, amikor gond van, már egy ismerős csapathoz érkezünk meg.

Szerencsére bölcsességfog tünetek mostanában nem fognak minket kísérteni, mert nekem kihúzták őket, a férjem pedig csak kinövesztette őket, ha kemény küzdelem árán is, de nyilván ettől még másfajta okokból szükségünk lesz fogorvosra és ez nem csak ránk igaz, hanem mindenkire a világon.

A kellemetlen meglepetések elkerülésére pedig érdemes másnak is megnézegetni a Fogorvos Budapest honlapját, hogy képben legyen, amikor szükség lesz rá.