A pajzsmirigy alul- vagy túlműködése gondot okoz

Szponzorált tartalom

Pajzsmirigy

Napjainkban egyre több ember küszködik túlsúllyal. Bizonyos esetekben a jelenség mögött komoly egészségügyi probléma lapul, az egyik ilyen a pajzsmirigy alulműködése.

A túlműködés sem egy hálás helyzet, de az elhízás esetében az előbbi felállásról beszélhetünk. A pajzsmirigy a nyak elülső részén, a légcső két oldalán, alul helyezkedik el, működését, a TSH nevű hormon segítségével, az agyalapi mirigy szabályozza.

A korábbi orvosi kutatások során is kimutatták már, de sokan még nem tudják, hogy a mirigy rossz működését bizony a stressz is kiválthatja. Akik folyamatosan szoronganak, emésztik magukat, még az immunrendszerüket is legyengítik. Ennek következtében bomlik meg a normál hormon-szint és a pajzsmirigy nem képes ellátni funkcióját.

A probléma orvosolható. Ha szeretne többet megtudni arról, mi a pajzsmirigy szerepe a szervezetben, hogyan generál túlsúlyt, vagy hogy miként lehet gyógyszer mellett az életmód megváltoztatásával is segíteni a gyógyulást, akkor látogasson honlapunkra és olvassa el a témához kapcsolódó írásainkat!