Eladó cégek vásárlása szakértő segítséggel jobb!

Szponzorált tartalom

eladó cégek vásárlása

eladó cégek vásárlása

Igen gyakori eset, hogy a tulajdonos visszavonulna és emiatt szeretné tovább adni a vállalkozását. Milyen esetekben lehetséges a cégutódlás és milyen formái vannak, valamint melyek az eladó cég vevőjének típusai? Az eladó cégek vásárlása alkalmával a legelső lépés felmérni a kínálatot, ezzel együtt pedig megfogalmazódnak azok az igények is, amik a vevő részéről merülnek fel. A cégutódlás három formája: családon belüli átadás, vagy a menedzsment megvásárolja, illetve az is lehetséges, hogy külső vevőnek való eladásban gondolkodik a cégtulajdonos. 

Bármelyik eshetőség is álljon fenn az eladó cégek vásárlása terén, az uzletresz.com különösen a cégutódlás utóbbi esetében nyújt segítséget, amikor külső fél számára szeretné továbbértékesíteni a céget vagyis az eladó cég vevője külsős. Családon belül általában akkor szokták tovább örökölni a céget, ha a vevőnek, az illetőnek már van tapasztalata a cég tevékenységben, abban már ezelőtt is részt vett. A többségi tulajdont, illetve az irányítást átveheti továbbá a meglévő menedzsment egy vagy több tagja is, többségi tulajdonban. 

Ha nem tud végbe menni valamilyen oknál fogva az utódlás, akkor sajnos a végelszámolás lehetősége az egyetlen, ami fennmarad, de általában sikerül családon belül megoldani az utódlást, illetve ezen túl a második leggyakoribb eset, hogy külső vevő kezébe kerül a cég, vagyis az eladó cég vevője egy külső egyén lesz. 

A weboldal ezekben az eladó cégek vásárlása kapcsán felmerülő folyamatokban is hatékony segítséget tud nyújtani.