Erre mindenki igent mond!

Szponzorált tartalom

Hajóbérlés Balatonfüred

Hajóbérlés Balatonfüred

Egyetemről megmaradt a baráti társaságunk, de rendszerint eszméletlen nehéz összehozni bármiféle találkozót évközben. Egy ki nem mondott megállapodás szerint minden nyáron elmegyünk együtt valahova, hogy bepótoljuk a lemaradást.

Egy nyári program esetében, az időpont kiválasztása nagyon nagy buktató lehet, de amikor esetleg azt már sikerült kitalálni, akkor még a helyszín lehet egy problematikus pont.

Minden évben törekszünk valami nem szokványos esemény megszervezésére, de valahogy marad a kerti sütögetés… Persze jó, hogy végre összejön a társaság, de fel is dobhatnánk valami extrával is, ha már csak évente egyszer sikerül a baráti kört összerántani.

Erre az évre viszont szuper dolgot találtam ki.

Számomra alap, hogy nyár az egyenlő a vízparttal és a csobbanással, így ennek mentén kezdtem el keresgélni a neten, amikor rátaláltam a Balaton PRO oldalára és azon belül is a programjavaslataikra.

Hajóbérlés Balatonfüred? Ezt nekünk találták ki!

A cég ugyan siófoki, de rugalmasan kezelik az igényeket és a Bahart bármely kikötőjét igénybe vehetik a hajóik.

12 bérelhető vitorlás közül lehet választani. Ezek mind maximum 12 fős létszámmal hajózhatnak ki, de egy motoros hajójuk akár 20 főre is kompatibilis. A hajók nagyságát tekintve 27 és 45 láb között mozognak.

Ahogy írtam, Siófok a bázis, de nem akadály a hajóbérlés Balatonfüred kikötőjéből sem. Egyszerűen a kapcsolatfelvételnél jelezzük előre igényünket.

A vitorlások mindegyikének alapfelszereltsége is kielégíti az igényeinket, de van lehetőség még több extrával felszerelt hajót kibérelni. Van állófűtéssel felszerelt, zuhanyzós vagy éppen konyhával rendelkező vitorlás is.

Ahogy a helyszínhez kapcsolódó ötleteinket, úgy a kívánságainkat is érdemes előre tisztázni, hogy a lehető legkényelmesebben legyünk a hajókon.

Az lenne az igazi, ha csak magunk bérelnénk vitorlást, de egyikünk sem ért a hajózáshoz. Szerencsére van olyan opció is a Balaton PRO-nál, hogy kapitány is rendelkezésre áll.

Attól, hogy a kapitány irányítja a hajót, a program teljesen rajtunk múlik, ő csak navigál és ha kedvünk támad akkor pár alap dolgot el is sajátíthatunk út közben és elleshetünk trükköket.

Az alap bérlési idő 2 óra, de abszolút az elképzelésünktől függ, hogy mi legyen az időtartam. Vitorlázási tapasztalat nélkül nehéz megsaccolni mennyi időt fogunk hajózással tölteni így a Balaton PRO munkatársainak, ha vázoljuk a napirendet készséggel segítenek meghatározni a bérlet időtartamát.

Ha valaki több napra tervez, az is megoldható kapitánnyal vagy nélküle. Ne riadjunk meg attól, hogy nekünk nincs hajóvezetői engedélyünk.

Akár egyik partról a másikra is áthajózhatunk, vagy csak naphosszat szelhetjük a Balaton vizét. Abszolút rajtunk múlik hogyan töltjük a napot.

Vitorlás csapatépítésre is van lehetőség. Ebben az esetben rendezvényszervezői segítséget is kapunk, aki további programjavaslatokkal lát el minket, hogy biztosan emlékezetes legyen a vitorlázással töltött napunk a magyar tenger napfénytől szikrázó vizén.

Ha megérett az elhatározás akkor vegyük fel a kapcsolatot a Balaton PRO-val. Ezt megtehetjük akár a hajóbérlés oldalán legörgetve a lap aljára. Pár adat megadása után elküldve az ajánlatkérésünket 24 órán belül meg is kapjuk a választ.

Továbbá telefonon vagy e-mailen keresztül is kommunikálhatunk a céggel. Készséggel állnak rendelkezésünkre, hogy megvalósíthassák elképzeléseinket.

Idén tuti a vitorlás éves összejövetelre fogok szavazni. Remélem a többiek is annyira odalesznek az ötlettől, mint amennyire engem magával ragadott a gondolat.